Verkeersrecht: jouw belang telt

  • Beging je een verkeersovertreding?
  • Werd je gedagvaard voor de politierechtbank?
  • Riskeer je een zware boete of rijverbod?
  • Had je een verkeersongeval en wil je weten wat je rechten zijn?
  • Wil je als slachtoffer van een ongeval een schadevergoeding bekomen?
  • Ben je geflitst of heb je positief geblazen?

Axon Advocaten heeft ruime ervaring in verkeersrecht en zet die in voor jou. Samen met jou bekijken we wat je rechten zijn en of je rechtsbijstand geniet.

Kreeg je een pv (proces-verbaal) of dagvaarding in de bus? Heb je een aanrijdingsformulier of de verklaringen van de partijen? Stuur een foto of scan door via het contactformulier, en we vertellen je vrijblijvend wat je mogelijkheden zijn.

Doe een beroep op ons om je bij te staan. Je hebt er dankzij je autoverzekering meestal gratis recht op en de gevolgen van een veroordeling kunnen zwaar zijn: een forse boete of een rijverbod. We bekijken eerst of de overtreding kan worden betwist. Is dat niet het geval, dan doen we er alles aan om de impact voor jou zo beperkt mogelijk te houden.

Maar daarmee stopt onze bijstand niet. Na de uitspraak bekijken we samen met jou het vonnis. Indien aangewezen, tekenen we beroep aan.

Heb je een pv of dagvaarding ontvangen? Stuur die naar ons door, en we gaan in detail na wat je ten laste wordt gelegd.

Vrijblijvend adviseren we je over de mogelijkheden die je hebt en hoe we je kunnen bijstaan.

Dan bekijken of we de schade op de tegenpartij of diens verzekeraar kunnen verhalen.

Mogelijk heeft jouw rechtsbijstandsverzekeraar je verteld dat je niet in je recht bent. Of dat ze vinden dat 50/50 een faire aansprakelijkheidsverdeling is.

Hou er rekening mee dat je verzekeraar er belang bij heeft om een procedure en de bijhorende kosten te vermijden.

Wij daarentegen kijken enkel vanuit jouw standpunt of er kans is dat je je schade wel op de tegenpartij kan verhalen, deels of volledig.

Neem geen risico en laat ons het dossier voor je bekijken. Het kost je helemaal niks, je kunt er alleen maar bij winnen.

Bezorg ons het aanrijdingsformulier of de verklaringen van de partijen. We nemen contact met je op voor een vrijblijvend gesprek.

Ons eerste advies is gratis, en meestal kun je daarna een beroep doen op je rechtsbijstand. Daardoor kunnen we jou in verkeersdossiers quasi steeds helpen zonder dat het je iets kost.

4659808

Snelheidsovertredingen (2021)

34640

Verkeersongevallen (2021)

1600

minimumboete in euro bij minstens 0,35 mg/l en 0,8 promille alcohol

105485

ingetrokken rijbewijzen (2022)