Jouw onderneming, jouw manier

We zijn zelf ondernemer, en weten dus welke uitdagingen je als ondernemer ontmoet. Een overeenkomst opstellen of nalezen, samen met jou een brief beantwoorden, een discussie met een klant helpen sturen voor of achter de schermen … Axon helpt je bij alle juridische vragen en problemen.

Reken ook op ons om je onbetaalde factureren in te vorderen. We hebben ruime ervaring in zowel schuldinvordering, schuldbemiddeling als faillissement, en gebruiken die kennis om achter jouw centen te gaan.

Heb je momenteel onbetaalde facturen? Stuur ze naar ons via het contactformulier en we nemen contact met je op.

Of je uitzonderlijk eens een wanbetaler hebt, of regelmatig klanten hebt die niet of pas na veel aandringen betalen, wij kunnen je helpen! Drie gouden tips. Blijf vriendelijk, maar wel kordaat en consequent. Speel kort op de bal, en laat je onbetaalde facturen niet liggen. En beperk de bijkomende interne werklast van je debiteurenbeheer. Als twee keer een herinnering sturen geen effect heeft, zal vijf keer evenmin werken. Bespaar jezelf de bijkomende kosten en moeite van een lange interne opvolging. Wij kunnen het werk voor jou doen zonder dat je dat iets kost!

Is het sop de kolen waard? Zal het je niet nog meer tijd en geld kosten, terwijl je niet eens zeker bent van je geld? Logische vragen! Maar wees gerust, bij niet-recuperatie van je centen betaal je ons niks. Als we je geld wel kunnen innen dan recupereer je jouw factuurbedrag. Bijgevolg vormen enkel de gerechtsdeurwaarderskosten een risicopost, die we steeds met je bespreken tijdens de kosten-batenanalyse. Jij blijft baas over je dossier!

We hebben jarenlange ervaring in schuldinvordering maar ook als collectief schuldbemiddelaar en curator. Onze tarieven zijn vast en helder, met duidelijke garanties zodat je aan onze kosten geen verlies hebt, en soms zelfs intresten recupereert waar anderen deze vaak integraal inhouden. Door besprekingen via telefoon, videocall of bij jou op het bedrijf moet je je niet verplaatsen en verlies je geen tijd. Je dossier wordt van a to z door een van onze advocaten opgevolgd, in tegenstelling tot een incassobureau of gerechtsdeurwaarder die moet doorverwijzen naar een advocaat. Daarbij werken zij vaak met een prijsafspraak en treedt de advocaat enkel op papier voor jou op. Inning onder coördinatie van een advocaat in plaats van een gerechtsdeurwaarder zorgt voor zo weinig mogelijk oplopende gerechtsdeurwaarderskosten. Een gerechtsdeurwaarder verdient immers meer naarmate de invordering langer duurt en moeilijker is. Goed voor hem, maar niet voor jou, want je moet langer op je centen wachten (als ze al komen). Waar mogelijk kiezen wij altijd voor een minnelijke afhandeling als je debiteur ons contacteert, met jouw belangen voor ogen. Als er toch betwisting gevoerd wordt kunnen wij dit meteen voor de rechtbank voor je opnemen.

Een huisadvocaat is de partner die niet langs de zijlijn blijft staan, maar mee met jou het speelveld betreedt. Zo kun jij je met een gerust hart focussen op de groei en bloei van je onderneming. We bekijken samen met jou het bedrijfsproces, de manier van werken en de communicatie met je klanten en leveranciers. We maken je attent op zaken die later, mocht een discussie ontstaan, van belang kunnen zijn zodat jij aan het langste eind trekt. Spaar tijd en geld, win gemoedsrust Als ondernemer een huisadvocaat inschakelen, is een veilige en economische keuze. Door je al in een vroege fase van een mogelijk geschil te laten adviseren, bijvoorbeeld door je communicatie te finetunen, bespaar jij veel geld. Want zo verklein je het risico op zware onkosten in een latere fase. De drempel is veel kleiner, en de slaagkansen naderhand veel groter. En je hoeft je niet te verplaatsen. We komen tot bij jou of spreken een moment met je af voor een videocall.

27
%

onbetaalde facturen na 90 dagen

20273972

verloren omzet per dag door onbetaalde facturen

0

onze prijs als we je factuur niet kunnen recupereren

9823

faillissementen in België (2022)